Punjeni sampinjoni

Sastojci

400 g mlevenog mesa
3 manjih krompira
1 jaje
1 kašika peršunovog lišća
1 glavica crnog luka
po potrebi začin
po potrebi so
po potrebi prezle
po potrebi biber
Za punjenje

400 g većih šampinjona
1 šargarepa
100 g šunkarice
50 g dimljene slanine
150 g kačkavalja
1/2 kašike peršunovog lišća
1 kašičica paradajz koncentrata
Način pripreme

Izdinstati na malo ulja sitno seckanu malu glavicu crnog luka i dodati u mleveno meso.

Krompir oljuštiti, oprati i izrendati sitno na trenici.

Mesu dodati jaje, rendani krompir sitno seckano peršunovo lišće, po ukusu so, malo začina i bibera.

Po potrebi dodavati po malo prezle da bi se dobila masa od koje se mogu oblikovati male ćuftice.

Nauljenim rukama praviti male kuglice i slagati ih sa razmakom u pleh.

Sipati malo vode i staviti u rernu da se peku.

Povremeno ih okretati dok se peku da bi sa svih strana dobile lepu boju

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

Hrskavi karfiol iz rerne