Punjeni sampinjoni
Sastojci
400 g mlevenog mesa
3 manjih krompira
1 jaje
1 kašika peršunovog lišća
1 glavica crnog luka
po potrebi začin
po potrebi so
po potrebi prezle
po potrebi biber
Za punjenje
400 g većih šampinjona
1 šargarepa
100 g šunkarice
50 g dimljene slanine
150 g kačkavalja
1/2 kašike peršunovog lišća
1 kašičica paradajz koncentrata
Način pripreme
Izdinstati na malo ulja sitno seckanu malu glavicu crnog luka i dodati u mleveno meso.
Krompir oljuštiti, oprati i izrendati sitno na trenici.
Mesu dodati jaje, rendani krompir sitno seckano peršunovo lišće, po ukusu so, malo začina i bibera.
Po potrebi dodavati po malo prezle da bi se dobila masa od koje se mogu oblikovati male ćuftice.
Nauljenim rukama praviti male kuglice i slagati ih sa razmakom u pleh.
Sipati malo vode i staviti u rernu da se peku.
Povremeno ih okretati dok se peku da bi sa svih strana dobile lepu boju
400 g mlevenog mesa
3 manjih krompira
1 jaje
1 kašika peršunovog lišća
1 glavica crnog luka
po potrebi začin
po potrebi so
po potrebi prezle
po potrebi biber
Za punjenje
400 g većih šampinjona
1 šargarepa
100 g šunkarice
50 g dimljene slanine
150 g kačkavalja
1/2 kašike peršunovog lišća
1 kašičica paradajz koncentrata
Način pripreme
Izdinstati na malo ulja sitno seckanu malu glavicu crnog luka i dodati u mleveno meso.
Krompir oljuštiti, oprati i izrendati sitno na trenici.
Mesu dodati jaje, rendani krompir sitno seckano peršunovo lišće, po ukusu so, malo začina i bibera.
Po potrebi dodavati po malo prezle da bi se dobila masa od koje se mogu oblikovati male ćuftice.
Nauljenim rukama praviti male kuglice i slagati ih sa razmakom u pleh.
Sipati malo vode i staviti u rernu da se peku.
Povremeno ih okretati dok se peku da bi sa svih strana dobile lepu boju
Primjedbe
Objavi komentar