Ova salata može zameniti glavno jelo. Ukusna je, brzo se priprema, upravo je vreme za nju Sastojci Količina plavi patlidžan 1 komad srednje veličine crvena paprika 3 komada paradajz 2 komada, srednje veličine beli luk , list i glavica vezica, 3-4 čena peršun vezica Pirinčano ulje 0,5 dl Pirinčano sirće 1 kašičica soli po ukusu Kako pripremiti Patlidžan i paradajz isecite na deblje krugove, papriku na filete. Zagrejte ulje, prvo pržite patlidžan, odložite ga u jednu posudu, zatim filete paprike, nju odložite u drugu posudu, na kraju propržite paradajz, vodite računa da se ne raspadne Nasecite sitno peršunov list i beli luk, uzmite posudu u kojoj ćete poslužiti, ja sam prvo stavila paradajz, malo posolila, i posula peršunom i lukom Zatim patlidžan, posolila, malo sirćeta dodala i posula peršunom i lukom Sledeći sloj je paprika, postupak kao kod patlidžana, redjajte dok imate materijal Ja sam na kraju završila paradajzom. Odozgo prelijte ulje u kome ste pržili povrće Do poslednjeg zalogaj...
Primjedbe
Objavi komentar